Menu lunch td. Kes terliur nengok d dapoq CMG. Nak minta blum tentu sampai..jauh wehhh.....muahahha. So godek2 la jugak kat dapoq haku jek. x de la cun dan marbeles cam CMG buat, dia dh taraf profesional dh..haku ni br la nk belajaq. Haku gorang biasa2 jek. Syukur anak2 pon suka. Banyak depa mkn td...Alhamdulillah. Ari2 mkn nasi cemuih dh kot depa pon.....Sempat posing sbelum suap anak2....au letak la cara kasar hapa menda yg aku boh kat cni.....jgn gelak tau...
Bahan2: (haku agak2 je ni...aku hentam ja td)
200g pasta (lebih kurang ler..haku agak2 jek..haku gune spiral-rebus dan toskan)
1 sosej ayamas
Bunga Kobis
carrot (haku potong dadu)
7 ekor Udang saiz kecil (dikupas kulit)
100 g daging cincang
3 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tomato
3 sudu besar kicap
1/2 bj tomato (dicincang)
garam
gula jika perlu
minyak untuk menumis
Bahan Tumis:(haku tumbuk)
2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
1/2 biji cili kering (x mo pedas sgt sbb anak2 nk mkn)
Cara:
1.Panaskan minyak dan tumis bahan tumis yg telah ditumbuk td.
2.Masukkan semua sos & tomato dan biarkan sehingga pecah minyak.
3.Masukkan garam & gula secukup rasa.
4.Setelah pecah minyak masukkan udang, daging cincang dan sosej. Kacau dan biarkan sehingga daging dan udang masak.
5. Masukkan sedikit air. masukkan carrot dan bunga kobis. biar agak2 layu.Masukkan pasta dan goreng hingga sebati.
6. Hidangkan panas.
200g pasta (lebih kurang ler..haku agak2 jek..haku gune spiral-rebus dan toskan)
1 sosej ayamas
Bunga Kobis
carrot (haku potong dadu)
7 ekor Udang saiz kecil (dikupas kulit)
100 g daging cincang
3 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tomato
3 sudu besar kicap
1/2 bj tomato (dicincang)
garam
gula jika perlu
minyak untuk menumis
Bahan Tumis:(haku tumbuk)
2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
1/2 biji cili kering (x mo pedas sgt sbb anak2 nk mkn)
Cara:
1.Panaskan minyak dan tumis bahan tumis yg telah ditumbuk td.
2.Masukkan semua sos & tomato dan biarkan sehingga pecah minyak.
3.Masukkan garam & gula secukup rasa.
4.Setelah pecah minyak masukkan udang, daging cincang dan sosej. Kacau dan biarkan sehingga daging dan udang masak.
5. Masukkan sedikit air. masukkan carrot dan bunga kobis. biar agak2 layu.Masukkan pasta dan goreng hingga sebati.
6. Hidangkan panas.
No comments:
Post a Comment