SUMBER: BAYA RNET
BAHAN A:
180GM BUTTER
130 GM GULA KASTOR
20 GM SHORTENING
1 BIJI KUNING TELUR
1 STEH NESCAFE
1 STEH ESEN COFFEE
½ STEH BAKING POWDER - tak letak
BAHAN B:
200 GM TEPUNG GANDUM
100 GM TEPUNG UBI
40 GM NESTUM (kisar kasar)
HIASAN: DRIZZLE NGAN CHOC. MASAKAN
200GM COKLAT MASAKAN + 1 SUDU MAKAN SHORTENING/BUTTER (DOUBLE BOILER)
CARA MEMBUATNYA:
- SEBATIKAN SEMUA BAHAN A. KEMUDIAN MASUKKAN BAHAN B.
- CANAI DAN TERAP. BAKAR PADA SUHU 160'C SEHINGGA MASAK
- SEJUKKAN KEMUDIAN LOREKKAN DIATAS BISKUT DENGAN COKLAT MASAKAN.
BAHAN A:
180GM BUTTER
130 GM GULA KASTOR
20 GM SHORTENING
1 BIJI KUNING TELUR
1 STEH NESCAFE
1 STEH ESEN COFFEE
½ STEH BAKING POWDER - tak letak
BAHAN B:
200 GM TEPUNG GANDUM
100 GM TEPUNG UBI
40 GM NESTUM (kisar kasar)
HIASAN: DRIZZLE NGAN CHOC. MASAKAN
200GM COKLAT MASAKAN + 1 SUDU MAKAN SHORTENING/BUTTER (DOUBLE BOILER)
CARA MEMBUATNYA:
- SEBATIKAN SEMUA BAHAN A. KEMUDIAN MASUKKAN BAHAN B.
- CANAI DAN TERAP. BAKAR PADA SUHU 160'C SEHINGGA MASAK
- SEJUKKAN KEMUDIAN LOREKKAN DIATAS BISKUT DENGAN COKLAT MASAKAN.
No comments:
Post a Comment