Bahan2:
- 1 Ketul ikan Tenggiri
- Setengah paket serbuk kari
- 2 cawan santan sederhana cair
- garam
- Daun kari
- Asam keping
- Kacang Buncis
- 1 Biji Bawang Putih
- 1 Biji Bawang Merah
- Minyak untuk menumis
- Tumbuk bawang putih n bawang merah (tumbuk bg pecah2 skit ja)
- Panaskan minyak dan tumis bwg2 td sehingga naik bau.Masukkan daun kari
- Bancuh serbuk kari ngan sedikit santan....dan masukkan dalam bahan tumis td.Biar hingga rempah masak
- Bila rempah kari td dh masak masukkan santan n kacau.
- Masukkan kacang buncis n garam. Biarkan mendidih sebentar.
- Last skali masukkan ikan dan asam keping....
- Biarkan mendidih hingga ikan masak dan pecah minyak.
- Siap untuk dihidang
No comments:
Post a Comment